Als het gaat om het onderwerp inbouwverlichting, is een van de beste dingen van led-lampen dat ze op vrijwel elk oppervlak kunnen worden gebruikt. Leds zijn zeer flexibel omdat ze op vrijwel elke locatie kunnen worden geïnstalleerd, of het nu in de plafondmuur of op de vloer is. En omdat het leds zijn, bieden ze meer dan alleen verlichting. Ze bieden ook gemak en bruikbaarheid.

De meeste mensen beschouwen led-lampen als accentverlichting, maar ze kunnen voor verschillende taken worden gebruikt. U kunt ledstaven gebruiken om een kunstwerk of meubelstuk te accentueren. Of u kunt ze op de vloer gebruiken om een dansvloereffect te creëren. Leds kunnen op veel verschillende locaties worden verzonken om de look die u zoekt af te maken. En ze bieden ook een breed scala aan configuraties.

Er zijn drie basistypen Led-verlichtingsarmaturen.

De eerste twee worden vaak verzonken genoemd. Dit zijn de meest voorkomende, omdat ze meestal worden verkocht in sets met een sierring en lampvoet. Met de sierring kies je of je een dimmerstand wilt, zodat je de intensiteit van het licht kunt verlagen.

Inbouwarmaturen zijn er in verschillende maten. Sommige zijn kleine zaken met één lamp. Anderen hebben dubbele of driedubbele lampen, afhankelijk van de grootte van de ruimte waarin ze worden geïnstalleerd. En er zijn grotere inbouwopties met maximaal vier, vijf of zelfs zes lampen.

Het nadeel van Led-inbouwlampen is dat ze niet erg energiezuinig zijn. Doordat de bollen in de vloer of muur zitten, wordt de warmte daarvan vastgehouden. Dit kan de algehele helderheid van de kamer zelfs verminderen. De oplossing is dan om inbouwverlichting rond ramen en deuren te installeren. Deze zijn iets efficiënter, maar geven nog steeds slechts ongeveer de helft van de helderheid af van hun niet-verdeelde tegenhangers.

Spots kunnen vrijwel overal worden geïnstalleerd. Door hun flexibiliteit zijn ze ook veel gemakkelijker te installeren bij u thuis. Veel zijn er in kleine, gemakkelijk te hanteren vierkanten en kunnen in de hoek van elke kamer in uw huis worden geplaatst. Dit maakt het gemakkelijk om ze te gebruiken waar u anders misschien niet aan had gedacht om ze op te nemen.

Een optie die LEDS biedt, is de mogelijkheid om de lichten te programmeren. U kunt bijvoorbeeld lampen aan doen als u thuiskomt van het werk en ze weer uitdoen als u het avondeten klaarmaakt. Zo hoef je nooit meer te onthouden om de lichten aan te doen en weet je altijd wanneer ze aan gaan. U kunt ook meerdere timers programmeren voor verschillende dagen van de week. Als u bijvoorbeeld veel bezoekers heeft, kunt u meerdere timers instellen voor wanneer bepaalde mensen thuiskomen.

Een ding dat u misschien wilt overwegen voordat u een LEDS-spot voor uw huis kiest, is hoe lang deze meegaat. U moet ervoor zorgen dat als u er een koopt, deze lang meegaat voordat deze verouderd raakt. Het laatste dat u wilt, is elk jaar een nieuwe lamp in huis halen omdat deze niet meer werkt. Zoek naar producten die ten minste tien jaar of meer garantie bieden op hun lampen. U hoeft uw lampen waarschijnlijk niet vaak te vervangen, maar het is beter dan genezen. TL armatuur nodig? Kijk eens bij Outled Online

Een ander kenmerk dat een must is voor alle LEDS-lampen in uw huis, is hittebestendigheid. Hoewel LEDS-lampen oorspronkelijk zijn ontworpen voor gebruik in ruimtes met een zeer lage luchtvochtigheid, moet u een aantal opties hebben om ervoor te zorgen dat ze koel blijven als er geen licht uitbrandt. Er zijn een aantal spots op de markt die zijn uitgerust met ingebouwde hygrometers. Dit betekent dat als je de meter eenmaal op de plek hebt geplaatst, deze direct wordt uitgeschakeld. De meeste modellen blijven koel, zelfs als er weinig of geen licht is, en voelen niet warm aan. Als je een plek vindt die deze optie niet heeft, zoek er dan een die dat wel doet.

LEDS zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, dus het kan gemakkelijk zijn om er een te vinden die bij uw meubels past. Een populaire kleur is wit, wat geweldig is voor accentverlichting in een kamer. Witte lichten vallen meestal op in een menigte, waardoor ze perfect zijn voor ruimtes zoals een foyer of hal. U kunt ook overwegen om een lamp te combineren met een van uw primaire kleuren. Als u bijvoorbeeld een witte keuken heeft, zou het toevoegen van een witte LED de kamer echt aan elkaar binden.

Als het gaat om het toevoegen van nieuwe verlichting aan uw huis, kan het moeilijk zijn om te weten waar u moet beginnen. Als u echter de tijd neemt om alle beschikbare opties te overwegen, zult u snel beseffen dat het installeren van LEDS-lampen veel voordelen heeft. Deze lampen hebben niet dezelfde kachels en lampen als andere soorten verlichting, dus je kunt ze overal in huis plaatsen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over stroomverbruik. Ze verbruiken ook veel minder energie dan traditionele lampen, waardoor ze milieuvriendelijker zijn. Door de tijd te nemen om al deze factoren te overwegen, kunt u een weloverwogen beslissing nemen over LEDS-spots.